Osteokine Grembergen logo
Osteokine Grembergen

Kinesitherapie > Triggerpoints en dry needling

Een nieuwe behandelmethode die Silke en Eva aanbieden, is de dry needling (dry= zonder vloeistof). Daarbij worden triggerpoints in bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, aangeprikt met een fijn naaldje. Op die manier gaan deze spieren snel en langdurig ontspannen.

Triggerpoints zijn lokale verhardingen in spieren en worden vaak veroorzaakt door een slechte houding, overbelasting of stress. Deze verhardingen kunnen in alle spieren van het lichaam voorkomen. Typisch aan triggerpoints is dat deze, naast lokale pijn, uitstralingspijn kunnen veroorzaken in een andere lichaamsregio (bv. hoofdpijn afkomstig uit de nek). Ook kunnen deze triggerpoints zorgen voor krachtverlies en bewegingsbeperking.

Het deactiveren van een triggerpoint kan zowel door manuele druktechnieken als met behulp van dry needling.

Bij dry needling wordt het triggerpoint aangeprikt met een naald waardoor de spier even samentrekt (krampgevoel), maar vervolgens beter ontspant. Vaak kan de patiënt hierna onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier stijf aanvoelt, maar dit is meestal van korte duur. In bepaalde gevallen zijn meerdere behandelingen nodig en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt.

Naast manuele druktechnieken/dry needling dient de behandeling worden aangevuld met stretching, circulatoire oefeningen, warmte en eventuele houdingsaanpassingen.

Maak telefonisch uw afspraak

052 20 02 86

Consultaties en behandelingen zijn enkel mogelijk tijdens een afspraak.

Bij uw eerste afspraak brengt u mee

Uw identiteitskaart - Klevertje van de mutualiteit - Relevante medische beeldvorming

Voor kinesitherapie ook steeds uw medisch voorschrift (arts, specialist, tandarts) meebrengen!

Lees meer