Osteokine Grembergen logo
Osteokine Grembergen

Osteopathie

Osteopathie richt zich op het zoeken naar en oplossen van bewegingsverliezen op verschillende niveaus van het lichaam, die het ontstaan van klachten hebben veroorzaakt.

Concreet houdt dit in dat een osteopaat bepaalde blokkades gaat aanpakken en zo het lichaam de kans geeft zichzelf te herstellen.

Osteopathie is een totaalbehandeling die uitgaat van het lichaam als een systeem met samenwerkende componenten die elkaar continu beïnvloeden. Daarom kan een probleem in een deel van het lichaam zorgen voor bijkomende klachten elders, bv. een verkeerde positie van het bekken kan rugpijn en hoofdpijn veroorzaken, of een verminderde mobiliteit in de bovenrug heeft invloed op de spijsvertering.

De bewegingsverliezen kunnen zich op 3 gebieden situeren:

  • musculoskeletaal (beweging van spieren, gewrichten, wervelkolom)
  • cranio-sacraal (beweging van schedelbeenderen en heiligbeen)
  • visceraal (beweging van organen)

Het verhelpen van het oorspronkelijke probleem normaliseert de lichaamsstructuren, waardoor organen hun functie naar behoren kunnen vervullen, spieren en bindweefsel vrij kunnen bewegen, en de zenuwbanen en vaatsystemen voor bloed en lymfe nergens afgekneld raken.

Een totaaldiagnose identificeert het probleem en de juiste oorzaak, waardoor heel gericht kan behandeld worden.

Maak telefonisch uw afspraak

052 20 02 86

Consultaties en behandelingen zijn enkel mogelijk tijdens een afspraak.

Bij uw eerste afspraak brengt u mee

Uw identiteitskaart - Klevertje van de mutualiteit - Relevante medische beeldvorming

Voor kinesitherapie ook steeds uw medisch voorschrift (arts, specialist, tandarts) meebrengen!

Lees meer

Osteokine Grembergen-Kinesitherapie-Osteopathie-Lymfecentrum-Ilse-Dierick

De aanpak bij Osteokine Grembergen

Diagnose

In een eerste gesprek bespreken we uw zorgvraag: welke klachten of problemen brengen u bij ons? Wij zullen u een reeks vragen stellen die ons een volledig beeld geven van uw gezondheidstoestand en levensstijl: eventuele medicatie, aandoeningen, voorafgaande operaties, implantaten (knieprothese, heupprothese, schroeven,…), voeding, stoelgangpatroon, verteringsproblemen, ademhalingsproblemen, en ook uw werksituatie (fysieke belasting, staand, zittend werk,…), vrijetijdsbesteding, sport, ontspanning,…

Daarna voeren we een onderzoek van de lichaamsstatiek en een bewegingsonderzoek uit.

Behandeling

Rekening houdend met alle testresultaten, de aard van uw probleem en uw constitutie, wordt een behandelingsplan uitgewerkt.

De behandeling zal bestaan uit manuele behandelingstechnieken aangepast aan uw klachten (mobilisaties, manipulaties met korte of lange hefbomen, zachte weefseltechnieken,…).

Osteopathie omvat een grote variatie aan mogelijke technieken. Daardoor is de discipline veelzijdig inzetbaar. Naast de behandeling van volwassenen beschikken wij ook over ruime expertise in kinderosteopathie, en osteopathie voor baby’s en zwangere vrouwen.